Grand Marnier

Pod touto značkou, která je vyznačena na nahnědlé lahvi, připomínající tvarem láhev s cognacem, se skrývá osud Louise Alexandra Marniera-Lapostolle, který byl členem významné pařížské rodiny.

Snahou, vůlí a možnostmi dovršil svůj osud Grand Marnier tím, že v roce 1870 uvedl novou recepturu likéru, který má základ v cognacu, získaného v oblasti Charente a Charente-Maritime, přímořské oblasti, v kraji Grand Champagne. Proto snad i ten tvar lahve.

Do alkoholu přidal kůru z hořkých pomerančů, které se pěstují na Haiti, cukrový sirup a další nezbytné charakteristické složky, vše vymaceroval a na závěr macerát destiloval. Následně vše smíchal s cognacem v určitém množství, povařil na teplotu 35 stupňů, ochladil, přefiltroval a uložil do sudů z dubového dřeva, kde tento likér měl stárnout několik měsíců.

Zobrazeno 1 – 2 z 2 položek
Zobrazeno 1 – 2 z 2 položek