Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.

Více informací
Přijmout všechny cookies Personalizovat
Přijmout zvolené cookies

Zacapa Centenario

Jediný rum, který se nachází v Síni slávy karibských rumů, je destilován z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zraje systémem Solera v nadmořské výšce 2.333 metrů v sudech z bílých dubů, ve kterých zrál dříve Bourbon a Sherry Pedro Ximenez. Ron Zacapa Centenario 23 Aňos je vyráběn z těch nejpečlivěji vybíraných rumů o stáří 6-23 let, které jsou následně blendovány po dobu minimálně jednoho roku.

Historie rumů Zacapa Centario se datuje k roku 1976, kdy byla destilerie založena ve městě Zacapa, nacházející se na východě Guatemaly 229 m nad mořem. Výroba rumu začíná na plantážích cukrové třtiny na jihozápadě Guatemaly v nadmořské výšce 350 m. Zde díky kombinaci mikroklima, půdy a teploty získává třtina své specifické vlastnosti. K destilaci se používá tzv. Panenský sirup (Virgin sugar cane honey) což je primární výrobek při zpracování cukrové třtiny a ne melasa, jako u jiných rumů. Při kvašení je použit vlastní kmen kvasinek získaných z ananasu. Ty mají za následek specifické aroma, tak typické pro rumy Zacapa Centario. Zrání probíhá v "The House Above the Clouds", v překladu dům nad mraky, který leží v nadmořské výšce 2 333m. Nižší průměrná teplota zpomaluje zrání a řidší vzduch napomáhá zintenzivnit aroma z dubových sudů. Destilerie používá způsob zvaný "Sisterna Solera" převzatý ze zrání Sherry. U Ron Zacapa je používána pro míchání (blendování) rumů různého stáří v sudech, kde předtím zrály robustní americké whisky, jemné sherry a delikátní vína Pedro Ximenez. Každá kapka rumu prochází každým typem sudu, takže se každý z nich podělí o své aroma a chuť. Ron Zacapa Centenario Etiqueta Negra 23 let se díky své vyjímečnosti dostal do Síně slávy karibských rumů.

Zobrazit
Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek
Zobrazeno 1 – 6 z 6 položek